perjantai 5. kesäkuuta 2009

Virkattu pikkubolero

Eli uusin saavutukseni on virkattu bolero kaverille. Ohjeen löysin Novitan sivuilta nimellä "Virkattu pikkubolero". Ohjeen mukainen lanka olisi ollut Novita Marine mutta tuollaisesta langasta ei puhuta enää edes Novitan omilla sivuilla. Niinpä ajattelin kokeilla uutta Pehmo Vauva-lankaa. Mukavaa neulottavaa, tosin päätteleminen oli hiukan vaikeampaa, lanka on NIIN liukasta ja pehmoista ettei meinaa ottaa kunnolla kiinni.
Joka tapauksessa, valmista sain. Ensimmäisessä kuvassa välivaihe. Bolero koostuu 27 palasta (ohje puhuu 29:stä palasta mutta muun ohjeen mukaisesti tehtynä siihen ei saa millään kuin 27 palaa) jotka jo ulointa kierrosta virkatessa virkataan yhteen. Ohjeessa sanotaan myös että lankaa kuluisi 200g ja että yhden tilkun koko n. 10x10cm. Tilkuista tuli pehmo vauvalla juurikin tuon kokoisia mutta lankaa kului vajaa kolme kerää! Eli vajaa 150g..


Tässä valmis bolero edestä. Etukappaleet ovat samankokoiset, jostain syystä en sitten tähän kuvaan kuitenkaan asetellut boleroa huolellisesti. :) Vaikka niin koitin...


Ja bolero takaa..